Kari ” Tomaatti” Seppänen poistui keskuudestamme

Api Ulander

”Tomaatti” Seppänen poistui keskuudestamme äkillisen sairauskohtauksen saatuaan.

Tomaatin 72 vuoteen kertyi paljon iloja niin jääkiekossa kuin kaukalopallossa.

Tomaatin kaukalopalloura alkoi maalivahtina 70-luvun loppupuolella Helsingin Liikennelaitoksessa. Siitä ura urkeni maalivahtina Töölön Vesassa, jossa hän voitti pelaavana maalivahtina vuonna -82 Suomen Mestaruuden. Siitä Tomaatin ura jatkui kaukalopallon joukkueenjohtaja Helsingin ifk:ssa. Siitä hän siirtyi seurajohtajaksi ja Helsingin Kullervon kaukalopallon manageriksi. Tässä joukkueessa vilisi monien vuosien ajan jääkiekon huippunimiä. Kun Kullervon touhu hiipui, niin Toukolan Teräksessä hän jatkoi ansiokasta kaukalopallotyötä.

 

Värikkäästi esiintyvä, verbaalinen lahjakkuus Tomaatti oli perustamassa 1987 Suomen Kaukalopalloliittoa yhdessä 13-vuotta sitten menehtyneen kaikkien aikojen legendaarisimman kaukalopalloerotuomarin Bo ”Bobi” Granlundin kanssa sekä primus motorina oli tämän muistokirjoituksen kirjoittaja.

 

Pitkän päivätyön Tomaatti teki Bewen liigajoukkueen luistinhuoltajana ja siinä tehtävässä hän oli varmasti kaikki lajit huomioon otettaessa tämän valtakunnan eliittiä.

 

Jääurheiluväen keskuudessa hyvin tunnetun Tomaatin motto olikin, ettei menestys jäänyt ainakaan luistimista kiinni. Bewe olikin yhtäjaksoisesti mitalipeleissä 18-vuotta. Bewen pitäessä vuodesta -90 aina vuoteen 2011 Helsingin jäähallia kaukalopallokotinaan, niin siinä sivussa Tomaatti hoiteli entisten NHL-pelaajien luistimiakin kuntoon.

 

Edesmenneen Raimo ” Höyry” Häyrisen selostus on jäänyt mieleen urheiluradiosta Tikkurilassa -82 käydystä SM-turnauksen loppuottelusta, jossa Vesa voitti imatralaisen Rajapallon. Höyry kertoi Tomaatin  treenaavan ratikkaa ajaessaan heittäen tomaatteja kolmekin yhtä aikaa ilmaan ja napsien niitä kiinni kuin marjoja.

 

Legendaarinen Tomaatti elää varmasti meidän monien muistoissa. Lepää rauhassa ystäväni.

 

Tomaatin Muistoa Kunnioittaen

 

Teukka Ulander

Next Post

KANNUSTAMISELLA satojen eurojen edut.

Subscribe US Now