Pakilalle yläasteiden koulukaukismestaruus

0 0
Read Time:3 Minute, 16 Second

Koulukaukiksen 2013-14 kauden mestaruuksien ratkomisia jatkettiin Myllypurossa tällä kertaa yläaste ikäisten finaalipeleillä. Mestaruuden nappasi itselleen Pakilan yläaste jättäen Haagalaiset himmeämmille mitaleille.

Kärkikolmikon välisistä otteluista tasoltaan paras nähtiin heti ensimmäisenä Pakilan ja Pohjois-Haagan väännettyä tasaisen ja vauhdikkaan ottelun, joka ratkesi näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi.

Pakila avasi heti vahvasti, mutta Pohjois-Haaga pääsi ensimmäisen erän puolivälissä peliin mukaan ja onnistui maalinteossa paremmin. Pakila pääsi aloitti kirin toisella jaksolla, mutta kummankaan joukkueen ei missään vaiheessa onnistunut nykäistä kunnollista karkumatkaa, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat vahvat vaiheensa ja hetkensä ratkaista ottelu.

Lopulta Pakilan yläaste ratkaisi hieman ennen ottelun loppua läpiajosta tehden loppunumeroiksi 6-7 ja otti kiinnityksen mestaruuteen.

Pohjois-Haagalle jäi vain vähän aikaa sulatella tiukkaa tappiota, sillä se kohtasi heti seuraavassa ottelussa Haagan peruskoulun. Alla ollut ottelu ei Pohjois-Haagan jaloissa painanut vaan se otti Haagan jäsentenvälisissä heti kuskin paikan itselleen.

Haagan yhteiskoulu sai paikkansa lähinnä terävistä vastahyökkäyksistä Pohjois-Haagan pyörittäessä peliä hyökkäyspäässä välillä puolustamisen täysin unohtaen. Haagan yhteiskoulun vastahyökkäyksistä puuttui kuitenkin viimeinen terävyys, eikä joukkue oikein missään vaiheessa saanut koneitaan käyntiin ja näin tauolle mentiin Pohjois-Haagan selvässä johdossa.

Toisella jaksolla selvissä lukemissa ottelun tempo putosi, samoin kun joukkueiden puolustusinto ja ottelussa mentiin lähinnä päästä päähän ja haettiin vain mahdollisimman tyylikkäitä maaleja. Pohjois-Haaga oli siinä etevämpi ja vei myös toisen jakson nimiinsä ja koko ottelun lukemin 10-3.

Pohjois-Haagan mestaruusmahdollisuudet olivat tämän jälkeen enää Haagan yhteiskoulun käsissä joka kohtasi viimeisessä ottelussa Pakilan.

Haagalaiset myös kiusasivat pitkään Pakilaa ja tekivät myös avausmaalin Pakilan hieman lepsuillessa. Pakilalaiset sisuuntuivat tästä ja runnoivat maalin edestä väkisin kolme seuraavaa maalia. Haagalaisten onnistui vielä kaventaa ja pitää pitkään peli tasaisena, kunnes lopulta Pakilan onnistui saada muutama maali lyhyen ajan sisään, mikä ratkaisi ottelun.

Toinen jakso oli sitten enemmän pelailua, jossa kumpikaan joukkue ei niin tosissaan enää ollut. Haagalaiset pelasivat loppupuoliskon toisesta jaksosta ilman maalivahtia, jolloin Pakila sai tehtyä helposti kaksinumeroiset lukemat taululle.

Ottelu loppui lopulta leikkimieliseen painiin Haagalaisten luovutettua kokonaan ja loppulukemat kirjattiin numeroin 11-3.

Näin mestaruus siis Pakilaan, Pohjois-Haagan yläasteelle hopeaa ja Haagan yhteiskoulu jätettiin pronssille.

Active Image

Pakilan mestarijoukkueessa pelasivat: Lauri Savela, Rudolf Orvo, Robert Orvo, Niko Seppälä, Henri Rahkonen, Antti Kainulainen, Ben Kallio, Juuso Ollikkala, Oskari Hiltunen, Elmeri Luhanka, Patrik Aapro, Kristian Holma ja Julius Aven

Pohjois-Haagan yläasteen joukkueessa pelasivat: Samu Ronkainen, Jere Kinnari, Tuomas Hellemaa, Otto Tunturi, Otto Salmi, Vilho Loimaranta, Jere Aaltonen, Lauri Väänänen, Olli Juolevi, Ville-Valtteri Mustonen, Emil Rajala, Juha Jääskä, Erkka Vänskä, Jarkko Aalto, Ilmari Rauhala ja Eero Teräväinen

Haagan peruskoulun joukkueessa pelasivat: Niko Vuorela, Miro Scheiman, Meo Wörlin, Jere Hakala, Mico Karpiala, Tuomas Niinikoski, Sakari Nurmi, Aleksi Peltonen, Jesper Peltonen ja Toni Pikkarainen