BEWE JA ENSON PALLO LOPPUOTTELUUN

0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

RB-93:n ja EPan välinen ottelusarja meni lappeenrantalaisten suureksi pettymykseksi poikki suoraan kolmessa ottelussa. Ottelusarjan ensimmäinen koitos joka näytti suuntaviivoja EPan viedessä ottelun 8-3. Tilanteen teki EPalle vaikeaksi heidän ykkösmaalivahdin Mikko Korhosen loukkaantuminen tiukassa UKP-ottelusarjassa. Farmisopimuksen puitteissa EPa löysi apuja ontuvaan maalivahtiosastoon MAKSista. Tuomas Tulla tuli ja teki tyhjäksi UKP:n jatkoonpääsyn ja sama tahti jatkui EPan ja RB-93 välisessä ensimmäisessä koitoksessa. Toisessa ottelussa, hullaantuneen kotikatsomon edessä Varkaudessa pelatussa ottelussa oli avointen ovien päivä EPan viedessä voiton maalein 15-11. Tässä ottelussa EPa kakkonen Jarkko Pöyry hoiteli maalivahdin hommia. Eikä ollut RB-93:n maalivahdin Mikko Haikalan syksyisistä huipputorjunnoista kuin muisto vain.

Kolmas ja EPalle katkolla ollut ottelusarjan kolmas kamppailu käytiin Lappeenrannassa. RB-93 panosti kaikkensa ottelusarjan viemiseksi neljänteen otteluun. Taas oli Tulla toista mieltä ja teki tyhjäksi RB-93:n vyörytykset. EPa katkaisi ottelusarjan suoraan 3-0 voittaen kolmannen kamppailun 9-7. Näin nälkäinen ja "läheltä pitänyt" EPa on kautta-aikain ensimmäisen kerran varma mitalijoukkue. Sitä joukkue juhli koko perjantai-illan epävarmana mikä on Next Step, Bewe vai RB-Oulu. RB-93:llä on pronssi kaapissa kaudelta 2004-05

Toisessa parissa vastakkain olivat vanhat kiistakumppanit Bewe ja RB-Oulu. RB-Oulu tuli Helsinkiin hyvin valmistautuneena lähtien jo perjantaina matkaan. Helsingissä käydyssä ensimmäisessä ottelussa joukkueet pelasivat huikean ensimmäisen erän, parasta mitä tänä kautena Helsingissä on nähty. Toisessa erässä oli dramatiikkaa, kun Bewen ykkömaalivahti Mika Hämäläinen loukkaantui ja toissa kauden liigan paras maalivahti sai tarpeekseen kun taululla oli 6-0. Ensimmäinen ottelu Bewelle 10-4. Toinen sunnuntainen kamppailu oli tiukkaa loppuun asti Bewen viedessä sen 10-8. Bewe matkasi lauantaiksi Ouluun mielessä suora katkaisu, mutta matkaan tulikin mutkia RB-Oulun Mikko Helistenin ollessa kapellimestarina tälläten 5 maalia. Näin ottelusarja sai uuden käänteen. Sunnuntaisessa ottelussa Oulu sai loistavan alun vieden ensimmäisen erän. Toisessa erässä katkesi Oulun punainen lanka ja Bewe takoi reilussa minuutiissa 3 maalia. Erä Bewelle 6-1 ja kolmaskin 3-1. Bewe voitti ottelusarjan 3-1. Näin liigan kestomenestyjän Porin Kärpät kaatanut, 3 pronssia aikaisemmin voittanut RB-Oulu matkaa Lappeenrantaan. Bewe pelaa liigan 18-vuotis historian aikana kolmattatoista kertaa loppuotteluissa, ensimmäistä kertaa finaaleihin selviytynyttä EPa vastaan.