EPA JOUTUI KOTKAN RAATELEMAKSI

0 0
Read Time:6 Minute, 26 Second

12-5 (3-1,3-3,6-1)

Sponsorimerkkien peittämä uuden karhee linja-auto kaarsi Varkaudesta pari tuntia ennen ottelun alkua Kotkan Pesän pihaan ilman joukkueen yhtä kantavaa voimaa Markku Venäläistä. Tämä ei voinut olla vaikuttamatta EPan peliin, varsinkin ottelun alussa vieraat olivat eksyksissä liukkaasti liikkuneiden beweläisten kyydissä. Ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä Paavo Torkkolan upea rannari upposi verkon perukoille. Lisää punalampun loistetta tuli ajassa 4.30 kun Olli Pelkonen teki ylivoimaalin jo toisen syöttöpisteen saalistaneelta Sami Luodon oivasta syötöstä. Bewellä oli vielä monia oivia maalipaikkoja, mutta Mikko Korhonen venyi hyviin torjuntoihin. Hyviä otteita esitti myös kotijoukkueen maalilla pelannut Henri Vesikko. Maalintekijänä tunnettu Mikko Ikonen kavensi 2-1 erän loppupuolella ajassa 17.40. Maalissa oli mukana viime kaudesta kehittynyt, joulutauon aikana Kuopiosta takaisin Varkauteen muuttanut Pekka Palm. Bewe tuli vielä ikiliikkuja Nikolai Simonen teki taukonumeroiksi 3-1, liekeissä olleen Lauri Penttisen syötöstä.

©FOTO TOMAATTI

Bewen palkitut Paavo Torkkola (vas.)  ja Niko Hermunen

Toista erää ennätettiin pelata vajaa 7 minuuttia Simosen vietyä Bewe 4-1 johtoon. Taululla koreili kohta 5-1, kellon liikkuessa vain 14 sekuntia kapellimestareina toimiessa Niko Hermunen ja Panu Siivikko. Toinen tehokaksikko Simonen & Penttinen siirsivät kotijoukkueen turvallisen tuntuiseen 6-1 johtoon, kellon näyttäessä 32.19. Niko Hermunen sai ennen toisessa erässä naapurilta kovan tällin antaessaan syötön Panu Siivikolle. Ottelu oli keskeytyksissä muutaman minuutin, mutta onneksi mitään vakavampaa ei sattunut. Sitten vahvaa kautta pelaava oikealta ampuva Mika Nuora otti ohjat käsiinsä syöttämällä kavennuksen 6-3 maaliin ja tekemällä itse neljännen maalin. Erä päättyi 3-3.

Kolmannen erän alkajaisiksi ajassa 40.48 Paavo Torkkolalle 2 minuutin rangaistus kampituksesta. Tuskimpa Paavo sai komennuksestaan jäähyboxiin kiitosta päävalmentaja Jouni Ikoselta. Näin EPalle annettiin mahdollisuus, kun vielä muistetaan että EPa on ollut aina vaarallinen ylivoimajoukkue ja vastaavasti Bewe on ollut varsin haavoittuvainen alivoimalla pelatessaan. Tästä ylivoimasta selvittiin ja toinen mahdollisuus tuli vieraille ajassa 45.53 Sami Luodon ottaessa koukkaamisesta 2 minuutin jäähyn. Tätäkään mahdollisuutta EPa ei käyttänyt hyväkseen ja tämän jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Kolmas erä murskaluvuin 6-1.

Aiemmin klo 16.00 alkanut ottelu Lieksan Into vs runkosarjan voittoa myös hamunnut RB-93 kiinnosti kaikkia Kotkan Pesässä olleita. Pitkäksi venyneessä ottelussa Into vei Karjalan herruuden jo toisen kerran, nytkin maalin erolla 11-10. Bewen voittaessa ja RB-93:n hävitessä, niin epalaisetkin pääsivät ensimmäisten joukossa onnittelemaan runkosarjan voittajia.

La 09.02. klo 18.45 Bewe pelaan ensimmäisen puolivälieräottelunsa joko Pyrkivää tai RB-Oulua vastaan. Lieksan Into varmisti voitollaan näin kotikonnuilta tutun suden suun.

Enson Pallolla on vielä kaksi tärkeää ottelua jäljellä. Kotkan Pesästä EPa suuntasi kohti Poria, jossa sunnuntain ottelu on myös Veikkauksen tulosvetokohde.

Maalivahtien torjunnat: Henri Vesikko 29 ja Mikko Korhonen 34

Loukkaantuneet: Juhani Holm (nivunen) ja Jonne Vaahtera (pelikiellossa ja ranne).
Erotuomarit: Sami Kaipia Lappeenrannasta ja 99. ottelun tuominnut Jussi Säteri Helsingin Kaukalopalloerotuomarikerhosta.
Erikoisuudet: EPasta joulutauon aikana siirtynyt Aku Lasaroff pelasi ensimmäisen pelinsä sinisessä asussa. EPan vaihtoaitioissa hääri päävalmentajana Esko Karhunen, joka oli nostamassa Beweä liigaan kaudella 1992-93. EPalla oli todella siistit peliasut eli liigatasoa.
Yleisöä Vaatimattomasti Saturday Night Fever ottelussa 201

Palkitut: EPan Mikko Ikonen ja Bewen Most Elmo Player Niko Hermunen ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Paavo Torkkola palkittiin One1More Sportin lahjakortilla.

Palkintoraadissa Kaukalopalloliiton toiminnanjohtaja Timo Wallius ja Helsingin IFK:n Bandyliigan joukkueen kapteeni Juha Laitinen, joka pelasi Bewessä kaudella 1991-92

Bewen seuraava kotiottelu su 03.02. klo 13.15 ja vieraina Kotkan Pesässä kärppämäisen liukkaasti liikkuvat oululaiset. Tervetuloa runkosarjan viimeisen otteluun.